~
Bezoek Huisterduin.com

Geschiedenis The Historic

Onze geschiedenis

The Historic Huis ter Duin ligt gelegen op het hoogste duin van Noordwijk. Al meer dan 130 jaar biedt het een prachtig uitzicht over de Nederlandse kust. Leden van het Koninklijk huis tot wereldleiders hebben overnacht in het hotel, dat een rijke historie kent.

Noordwijk is van oorsprong een vissersdorp. De toenmalige burgemeester Pické vond dat het dorp meer te bieden had dan uitsluitend vis. Een badplaats met allure zou een betere vangst opleveren. In 1883 zet Pické op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand en het Grand Hotel Huis ter Duin werd in 1885 geopend. In 1887 kocht Heinrich Tappenbeck het badhotel. Hij zag de potentie van het hotel en ging zich richten op zowel de nationale en de internationale markt. Met advertenties in welgestelde bladen bereikte hij zakenlieden en adellijke families. Onder andere de leden van het Huis van Oranje en de Belgische Koninklijke familie verbleven hier regelmatig.

huis ter duin Noordwijk historische beeldenDe concurrentie aan de kust nam toe. In de zestiger jaren werd het hotel verkocht en weer doorverkocht aan een projectontwikkelaar die het complex wilde slopen. De gemeenteraad van Noordwijk wees die plannen af, waarna het hotel in handen kwam van de huidige eigenaar. In 1984 werd het Grand Hotel Huis ter Duin, na renovatie en nieuwbouw, heropend door Prinses Margriet. In januari 1990 werd een groot gedeelte van het hotel verwoest door brand. Dat was de aanleiding om bij de wederopbouw een efficiënt en maximaal beveiligd hotel met allure te ontwerpen, dat aan de hoogste eisen van zowel bezoekende als verblijvende gasten voldoet.

Grand Hotel Huis ter Duin bestaat momenteel uit twee gedeeltes. Het Grand Hotel dat in 1990 is weder opgebouwd tot elf etages hoog en The Historic dat de brand overleefde. Twee hotels met verschillende kamertypes, maar beide bieden ze dezelfde services en faciliteiten aan. Het uitzicht op de Noordzee met de ondergaande zon, het ontspannen gevoel in het MC Wellness, dineren op sterrenniveau in Latour en het luxe, comfortabele bed waar je helemaal tot rust komt..

The Historic
The Historic Huis ter Duin kent een rijke historie. Het is een plek waar menig gast heeft mogen verblijven, maar ook het gebouw dat de brand in 1990 overleefde. Op dit moment telt het Historic hotel 73 kamers, die ieder een prachtig uitzicht bieden over de woeste Noordzee of een panorama over Noordwijk en omstreken.
Als gast van The Historic Hotel heeft u toegang tot alle faciliteiten van Huis ter Duin. U kunt een duik nemen in het zwembad, ontspannen in de sauna of een behandeling boeken in het MC Wellness.
Voor een heerlijk kop koffie met gebakje gemaakt door onze eigen patisserie of voor een goed glas wijn kunt u terecht in de Van Diepeningen Lounge. Wilt u lekker uitwaaien op het strand, dan kunt u daarna genieten in Breakers Beach House. Voor een lunch of diner met familie bent u welkom in Brasserie La Terrasse. Op sterrenniveau dineren met de ondergaande zon op de achtergrond, dan is Latour de perfecte plek.

Gezien het historisch karakter van het gebouw en verschil in uitstraling van de kamers tussen Historic en Grand Hotel Huis ter Duin kiezen wij er voor om het Historic Hotel voor de faciliteiten geen sterrenkwalificatie te geven. De service is uiteraard 5 sterren, zoals u van ons mag verwachten.

Als gast van The Historic Hotel Huis ter Duin kunt u voor lunch én/of diner reserveren in één van onze restaurants:

>> Restaurant* Latour
>> Brasserie La Terrasse
>>Breakers Beach House

U kunt tot rust komen in het health centre (MC Wellness) of baantjes trekken in het zwembad...

MC Wellness website

Taal / Language / Sprache: